Å realisere drømmer

Å realisere drømmer

Det er mange fordeler med å refinansiere økonomien din. Å refinansiere er å forandre på din økonomiske situasjon i en bedre retning som er mer fordelsfullt for deg. Spesielt hvis du har noen spesielle planer for fremtiden som du skulle helst ha spart til.

Ønsker og økonomi

Som regel har vi en idé på hvordan vi vil bygge opp vår fremtid. Vi har alle drømmer og planer for en bedre hverdag for oss selv og vår familie. Noen ganger, derimot, er vi låst fast i denne hverdagen og rutinen slik at vi kanskje ikke strekker til. Vi har muligens litt for mye å tenke på.

Våre behov skal dekkes for at det daglige skal fungere, men vi har også en god del ønsker som ikke alltid er like lett å få til å bli en realitet. Noen ganger er det vanskelig å finne ut av hva som skal til for at disse ønskene skal gå i oppfyllelse. Som oftest går ønsker og økonomi hånd i hånd.

Dermed kan vi se litt nærmere på hvor vi kan spare for å forenkle hverdagen og realisere drømmene.

Forskjellige lån

Du kan for eksempel ta opp et forbrukslån. Det er jo et lån uten spesiell sikkerhet, så lenge du har fast inntekt og kan starte å betale ned på lånet med det samme. Dermed har du realisert og finasiert en drøm som du har hatt lenge om f.eks. oppussing av badet.

Ellers kan du ta opp et fast, sikret lån, som da forutsetter at du har noen eiendeler slik at du kan sikre lånet i disse eiendelene om du har et hus, leilighet eller en bil. Ulempen er da at du forlenger nedbetalingstiden på huset eller bilen, samt til og med gjør avdragene dine høyre hver måned.

Om du ikke har en allerede, kan du så klart også skaffe deg et kredittkort med høy kredittgrense, slik at du kan betale for den ferien eller den baderomsoppussingen. Her er igjen ulempen ved at avdragene og renten vil være høye.

Gunstig lån for deg

Sett bort i fra ulempene, virker det enkelt nok å skaffe seg kreditt på forskjellige steder, men alt dette leder til at du har litt mange baller i lufta og skulle helst bare hatt én ting mindre å tenke på samt lettet økonomien din.

Derfor kan det være refinansieringslån som er tinget for deg. Dette blir et lån du tar opp slik at du kan samle alle de små og dekke det forbrukslånet du tok opp for fem år siden, eller kredittkortet du starta ifjor.

Det blir mer gunstig siden det er kun en rente, et avdrag i måneden og du har mer kontroll på finansene dine. Og ved å ha mer kontroll, har du mer tid og penger til å realisere de planene du har hatt lenge. Du kan spare til noe du har drømt om eller bruke de pengene du har til øvers hver måned til å kose deg litt ekstra og å realisere drømmene dine.