Livet etter bryllupet

Livet etter bryllupet

Dere er nygift, lykkelige, fulle av endorfiner, solbrente etter bryllupsreisen, fulle myggstykk for dere har vært et tropisk sted og nå starter et nytt liv som ektefeller.

Bryllupet og hverdagen

Dere har nettopp hatt et fantastisk bryllup som dere har brukt en del penger på, alt avhengig om budsjettet deres har vært høyt eller lavt. Kanskje dere hadde bryllupet i utlandet fremfor å ha den hjemme i Norge. Det er veldig populært og billigere blir det som regel også, hvertfall for brudeparet, siden man sparer på alt ifra catering og lokalet, til dekorasjoner og drikke.

Eller kanskje dere hadde bryllup på budsjett, som også har blitt populært. Det å kjøpe, samt leie ting, billig og/eller på loppemarkedet. Samtidig er det også lurt å bestille ting på nettet. Når man for eksempel kjøper ting på gode tilbud og i bulk så kan det bli rimeligere og mer lønnsomt. Eller så er dere av de som ikke har spart på noe, tenkt at man lever bare èn gang, tatt opp et lån eller hatt sparepenger og virkelig slått på stortromma og holdt en bryllupsfest for halve kongeriket. Uansett hva, penger har blitt brukt og dere trenger å tenke på fremtiden, på hverdagen.

Og penger eller ikke, har det også vært et innholdsrikt år for dere med mye lister og planlegging,og når dette stopper kommer hverdagen med jobb, regninger og rutiner.
Dette er ikke for å dra stemningen ned, men mest for å se realiteten i øynene, selvom det trenger ikke å være noe negativt å ha rutiner. Det er fullstendig avhengig av hvordan dere velger å håndtere det.

Planlegging etter bryllupet

Nå som dere er en enhet, kan det kanskje også være lurt å ha samlet økonomi. Mange par har kanskje kontoer i forskjellige banker, og det kan hende at det lønner seg å samle inntekten til en bank for å senke rentene, samt også skaffe seg en felles konto for forskjellige fellesutgifter.
Det hjelper godt på vei hvis begge er i fulltidsjobb.

Da kan man begynne å planlegge hverdagen. Kanskje til og med sette opp månedsbudsjetter og se på hvor man kan begynne å spare litt. Denne sparing kan komme godt med hvis man for eksempel vil dra på en langhelg sammen eller planlegging av neste solskinnsferie.

Her kan det være alt ifra ukes matplaner, som gjør at man ikke handler mat på impuls. Samle sammen gjeld slik at man ikke betaler for mange renter på forskjellig gjeld.

Man kan også se på bedre strøm og varmtvannsavtaler. Sjekke om det finnes bedre avtaler for mobilabonnementer som familie. Og hvis man for eksempel har en bil eller to, kan man alltids se på det å skifte til å skaffe dere kun en bil, med en rimeligere avtale her også.

Alt i alt, er det viktig med kommunikasjon og tillit. Dere må gjøre det beste og det meste ut av det, for dere har et langt og lykkelig liv foran dere.