Hva er egentlig refinansiering

Hva er egentlig refinansiering

Hva er egentlig refinansiering og hvorfor er det gunstig for deg?

Finansiering

Når man tar for seg selve ordet finansiering sier det seg selv at det er penger vi trenger for å dekke våre behov, om det er hus, bil eller ferie. Dette er som regel penger vi sparer eller låner for å få dette til, kjøpe det man har eller ikke har behov for, og rett og slett fullføre en drøm vi har brygget lenge på.

Vi tar opp et lån for å kjøpe oss huset vi har ønsket, kjøpe en bil, for å pusse opp dette huset eller i simpelhet bare for å dra på ferie, på bryllupsreise eller en annen oppdragelsesferd.

Dessuten har vi kanskje i tillegg til dette et kredittkort som vi bruker og må betale ned på, forbrukslån for det oppussingsprojektet vi lenge har tenkt på, og billån, og kanskje andre smålån her og der til diverse ting. Alt dette er helt normalt og vanlig i vårt samfunn og selvom det gjør oss til såkalte ’gjeldsslaver’ er det jo slik det går rundt. Og så lenge inntekten er fast og vi har alt under kontroll er det ingenting å rynke på nesen av.

Hva er refinansiering?

Og når vi har finansiert alt dette og det har tatt litt tid og vi finner ut at vi må kanskje spare litt mer, er det da refinansiering vi trenger å snakke om.

Enkelt forklart er dette et lån du tar for å nedbetale en samling av de lånene du allerede har.

Det høres kanskje litt rart ut at man vil ta opp et nytt lån for å dekke de andre, men som regel vil det lønne seg for deg.

Hvordan? Jo.

For hvis du har et kredittkort eller et forbrukslån eller et annet lite lån, så betaler du jo renter på hver av disse. Noe som hverken er lønnsomt eller har noen økonomiske fordeler for deg. I tillegg så er kredittkort rentene og gebyrene skjeldent gunstige. Dermed vil det være enklere for deg og din finansielle situasjon ved å betale ned de forskjellige lån med kun et lån – refinansieringslån.

Hvorfor refinansiering

Du kan samle alle de små lån du har til ett, beregne på hva du trenger for å betale ned alle sammen og ta opp refinansieringslånet slik at du kun har et sted å nedbetale lånet på, dermed kun ett sett med renter. Ved å refinansiere til kun én utlåner kan du ha mer forutsigbar økonomi.

Du trenger ikke hele tiden regne på hvor mye du skylder for kredittkortet her, eller forbrukslånet der, men ha en mer ryddig hverdag. På toppen av det hele sparer du jo også en del, ettersom dine månedtlige avdrag vil være en samlet verdi og kanskje lavere om du skulle hatt de forskjellige avdragene hver måned.

Men det trenger ikke alltid å være flere lån og kredittkort som skal samles til et for at refinansiering tar sted. Det kan også være kun et lån, men vilkårene for dette lånet er mye bedre et annet sted enn hos de lånet befinner seg hos idag. Og igjen, kan dine månedlige avdrag kuttes ned slik at man har mer penger til å gjøre det man virkelig vil.