Bryllup på Budsjett

Bryllup på budsjett

Vi har tidligere snakket om å sette opp et budsjett for et bryllup, men hva om dette budsjettet er virkelig lavt? Å starte livet som nygift med gjeld og økonimiske problemer er ingen god start, det sies at dette er også en av årsakene til skilsmisse. Men la oss se på den lyse siden og se nærmere på hvordan man får til et bryllup uten at det måtte koste deg skjorta.

Det er ikke alle som har en mor eller far som kan hjelpe til pengemessig for å realisere sitt drømmebryllup, men det kan også fort hende at man ikke ønsker å ta opp et helt lån for å få denne drømmen til, så hvis man har spart opp litt må man være kreativ i pengeveien.

Sparelisten

Her er en liten liste på hva man kan få til for at bryllupet ditt kan bli mer rimelig, slik at man har mer penger til overs for å bruke på f.eks. bryllupsreisen seinere:

  • Finn lokalet i god tid i forveien og reserver utenfor sesongen, oktober-april.
  • Hvis bryllupet skjer på sommeren derimot, kan det også være lurt å gå den litt utradisjonelle veien og spørre om noen i familien eller venner har en stor hage hvor dere kan ha bryllupsfesten.
  • Lag invitasjonen selv. Samt eventuelt også send invitasjonen på mail, noe som kanskje ikke er så romantisk, men er mer miljøvennlig. Det kan hende man ikke er veldig kreativ, men det finnes så mange maler på nettet hvor man kan designe sine egne invitasjoner.
  • Spør venner og familie til å hjelpe til med kaker, evt også mat.
  • Er man heldig nok til å ha en eller to kokker som venner, kan man be de om å lage en middagsbuffet. Om ikke dette er tilfellet, er buffeen kanskje lurt uansett, dermed trenger man kanskje ikke betale ekstra for serveringspersonalet.
  • Spør venner om å ta bilder, samt lag et album selv. En fotograf kan fort bli litt dyrt, spesielt når en skal lage et bryllupsalbum etterpå.
  • Lag dekorasjoner selv. Kjøp/plukk markblomster til bryllupsbukett.
  • Spør venner for å være DJ på tur i bryllupet eller lag en egen miks av liste på musikk som begge liker.
  • Handle på salg eller billigere steder slik som f.eks. IKEA eller/og på loppemarkedet. Man må huske at en har god tid på å planlegge, og handle alt. Hvis man ender opp med å ha bryllupsfesten i hagen til en kompis, er det alltids muligheter for å handle alt av servicet, glass, servietter o.l. på salg eller billig.
  • Lei brudeantrekket. De antrekkene bruker man bare èn gang i livet dermed trenger man kanskje ikke å bruke så mye penger på de. Eller kjøp brukt slik at man kan sy de om til noe annet etterpå. Her kan du også vente på et eventuelt salg.

Alt dette er blant noen av de små tips og triks man kan gjøre for å spare penger på et bryllup. Det trenger ikke å bli så dyrt hvis man har et lavt budsjett å bruke på den store dagen sin.